Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album „Wykwintna kuchnia polska” wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny luksusowy album, tym razem poświęcony wykwintnym deserom polskim.

Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech wybitnych cukierników, którzy na kartach albumu zaprezentują desery, wpisujące się w polską tradycję cukierniczą. Propozycje zostały opatrzone artystycznymi fotografiami tych dzieł.

Oba albumy szeroko nawiązują do dziedzictwa polskiej kuchni. Innowacyjne, współczesne idee, zaskakujące rozwiązania kulinarne, nieszablonowe przepisy, których nie powstydziliby się czołowi kucharze świata – to wszystko składa się na niezwykłą pozycję wydawniczą, która podbije serca koneserów.

Książka odkrywa przed nami bogactwo polskich klasycznych wypieków i deserów, podanych w sposób nowoczesny i wykwintny, a także nowatorskich przepisów zaskakujących zestawieniem smaków i formą.

Dane szczegółowe

Wstęp:Jan Łoziński
Projekt graficzny:Andrzej Barecki
Liczba stron:280
Liczba zdjęć:169
Format:270 × 350 mm
ISBN:978-83-7576-273-0
Oprawa:twarda
Numer wydania:1
Rok wydania:2015
Język:polski

Dane szczegółowe

Okładka

Spis treści

Strony z książki

Powiązane posty